Oferowane w naszym sklepie kostkarki do lodu to doskonała inwestycja dla lokali gastronomicznych serwujących swoim klientom schłodzone napoje oraz zimne dania. Te niezawodne urządzenia są dostępne w wielu wariantach do wyboru, dlatego z pewnością znajdziesz idealną propozycję dla siebie. Każda kostkarka wyróżnia się wysoką funkcjonalnością, łatwą obsługą oraz precyzyjnym wykonaniem, dzięki czemu spełnia potrzeby i oczekiwania współczesnych klientów. Zapraszamy do zapoznania się z całą kategorią oraz z innymi urządzeniami mroźniczymi, a w razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu z naszym biurem obsługi klienta.
Kostkarka do lodu – niezbędne wyposażenie lokali gastronomicznych
Każda kostkarka do lodu prezentowana w tej kategorii to profesjonalne urządzenie, które znakomicie sprawdzi się w kawiarniach, restauracjach czy pubach. Poszczególne modele różnią się przede wszystkim pojemnością oraz systemami chłodzenia – mogą wykorzystywać metodę powietrzną lub zalewową. W naszym asortymencie znajduje się zarówno większa kostkarka do lodu do zabudowy, jak i stołowe warianty o bardziej kompaktowych rozmiarach, które będą fantastycznym rozwiązaniem dla lokali o mniejszej powierzchni. Wszystkie urządzenia pochodzą od renomowanych firm, takich jak ASBER, Barmatic, Bartscher, Fagor, Icematic, Red Fox, Resto Quality, RM Gastro, Simag czy Stalgast. Do najbardziej zaawansowanych modeli należą te o wydajności nawet 125 kg/5000 kostek lodu produkowanych w ciągu doby.
Praktyczna i niezawodna kostkarka do lodu gastronomiczna
Gastronomiczna kostkarka do lodu to bardzo praktyczne urządzenie, dzięki któremu można uzyskać lód zarówno w postaci kostek, jak i kruszony. Dzięki tak dużej funkcjonalności tego rodzaju sprzęt charakteryzuje się szerokim zastosowaniem. Między innymi otrzymany skruszony lód można wykorzystać do drinków, deserów, smoothie, a także do schłodzenia ekspozycji czy dań z menu. Sam proces wytwarzania kostek jest bardzo prosty, efektywny i niezawodny, a przy tym ekonomiczny. Ponadto kostkarka do lodudo zabudowy jest też łatwa i szybka w obsłudze, dzięki czemu poradzi sobie z nią każda, nawet niedoświadczona osoba. Wiele klientów ceni sobie oferowane urządzenia również za stylowy design, który rewelacyjnie wpływa na aranżację lokalu gastronomicznego.
Najważniejsze parametry
Podczas wyboru profesjonalnego produktu, jakim jest kostkarka, warto zwrócić uwagę na podstawowe parametry, aby dopasować model do indywidualnych potrzeb. Wśród nich warto wymienić pojemność, czas pracy i długość jednego cyklu, wydajność, formaty kostek lodu, moc urządzenia oraz możliwość korzystania z funkcji kruszenia. Dodatkowym elementem wyposażenia jest pojemnik zapasowy, który świetnie sprawdzi się w chwili, gdy zabraknie lodu, a okaże się pilnie potrzebny do przygotowania dania czy napoju. Ponadto bardzo istotną kwestią jest prawidłowe dbanie o sprzęt pod kątem konserwacji, a także dostarczanie odpowiedniej jakości wody, dzięki której nie będzie konieczności częstego odkamieniania kostkarki do lodu. Sprawdź całą ofertę z działu chłodnictwo i zamów wybrany produkt już dziś!
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.