Sous Vide
( ilość produktów: 25 )Sous vide to nowoczesna technologia przygotowywania potraw, która z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Dania przyrządzone w ten sposób są nie tylko zdrowsze, lecz także smaczniejsze i bardziej aromatyczne, dzięki zamknięciu na czas gotowania. W sklepie SmartGAST znaleźć można szeroki wybór różnego rodzaju urządzeń i akcesoriów do tej konkretnej obróbki termicznej, które pozwolą na przygotowanie potraw najwyższej jakości. Zachwyć swoich gości pysznymi potrawami i postaw na profesjonalne rozwiązania.
Worki do gotowania 300x400 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971383
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide SmartVide 5, na mak HENDI 1180100
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide SmartVide 7, na mak HENDI 1180120
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide SmartVide 9, na mak HENDI 1180140
Sonda średnica 1 mm do gotowania metoda Sous Vide HENDI 229460
Urządzenie Sous-Vide GN1/1 HENDI 225448
Urządzenie Sous-Vide GN2/3 HENDI 225264
Worki do gotowania 150x250 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971345
Cyrkulator bemarowy do sous-vide, P 0.7 kW STALGAST 691250
Cyrkulator do gotowania sous vide, P 1.5 kW 691100 STALGAST
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide HENDI MASTERVIDE, 56L, HENDI 222546
WORKI DO SOUS-VIDE I PAKOWAREK KOMOROWYCH 250*350 70UM PAPE SV, 100SZT | YG-09338
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous-vide „SmartVide” 1180000 HENDI 1180000
iVide cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous-Vide 2.0 HENDI 222645
Ivide cyrkulator zanurzeniowy Do gotowania sous-vide HENDI 224076
iVide plus Junior HENDI 222638
iVide Plus Sous vide stick HENDI 222997
Worki do gotowania 150x200 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971369
Worki do gotowania 200x300 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971376
Worki do gotowania 250x350 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971352
Urządzenie regenerujące do potraw, sous vide, 6 GN 1/1, P 5.65 kW STALGAST 9100608
Na czym polega sous vide?
Sous vide to nowoczesna technologia przygotowywania potraw. Polega ona na gotowaniu różnego rodzaju mięs, ryb czy warzyw z wykorzystaniem próżni. Cały proces opiera się na zamknięciu potrawy w woreczku próżniowym, zagotowaniu jej, umieszczeniu w kąpieli wodno lodowej i zamrożeniu. Dzięki temu potrawy zachowują składniki odżywcze oraz smak, a także można je przechowywać zamrożone przez dłuższy niż standardowo czas.
Urządzenia do sous vide
Proponujemy szeroki wybór różnorodnych urządzeń do przygotowywania potraw w stylu sous vide. Wśród nich znaleźć można szeroki wybór cyrkulatorów do tej techniki, które służą do gotowania w niskich temperaturach potraw zapakowanych próżniowo. Oferujemy między innymi przenośne modele, które są przystosowane do mocowania w garnkach. Te proste w obsłudze urządzenia wyposażone zostały w panel sterujący z wyświetlaczem LED, który jest niezwykle intuicyjny i pozwala na precyzyjną regulację temperatury.
Innym rozwiązaniem jest cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide, czyli profesjonalny i precyzyjny sprzęt wyposażony w łącze Bluetooth, z możliwością eksportu dokładnych parametrów gotowania po jego zakończeniu. Sprzęt ten daje gwarancję równomiernego rozłożenia ciepła i wysoką precyzję oraz mobilność.
W sklepie SmartGAST znaleźć można także izolowane pojemniki do cyrkulatora, które pozwalają na sporą oszczędność energii dzięki termicznej izolacji pojemnika. Obudowa ze stali nierdzewnej to gwarancja wytrzymałości, a kranik spustowy pozwala na szybkie i bezpieczne opróżnianie pojemnika. W naszej ofercie mamy także wanny sous vide o różnych pojemnościach, cyrkulatory bemarowe, sondy igłowe i wiele, wiele więcej.
Akcesoria do sous vide
Aby móc przygotowywać potrawy metodą sous vide potrzebne są nie tylko odpowiednie urządzenia, lecz także specjalistyczne akcesoria. Wśród nich znaleźć można między innymi worki do sous vide i pakowarek komorowych o różnych pojemnościach, wielkościach i liczbie sztuk w opakowaniu. Są one niezwykle przydatne w gastronomii, lecz także handlu, czy szeroko rozumianym przemyśle gastronomicznym. Nadają się nie tylko do sous vide, lecz także do pasteryzowania czy marynowania. Pozwalają na pracę w temperaturach od -20 do +120?C.
Poza tym proponujemy także specjalistyczne kulki izolacyjne do gotowania sous vide. Ich metoda działania polega na unoszeniu się na powierzchni wody, przez co tworzą powłokę izolacyjną ograniczającą odparowywanie wody. Ich zastosowanie pozwala na zmniejszenie straty ciepła nawet o 90%, a co za tym idzie szybsze przygotowanie potraw i niższe koszty związane z energią. W sklepie SmartGAST znaleźć można także torby na zestaw sous vide, uszczelki piankowe oraz inny sprzęt najwyższej klasy.
Sprawdź nasze pozostałe produkty w kategorii Obróbka termiczna