Sous Vide
( ilość produktów: 16 )Sous Vide – wysokiej jakości produkty kuchenne dla gastronomii i domu. W tej kategorii znajdziesz trwałe i funkcjonalne wyposażenie dopasowane do różnych potrzeb kulinarnych.
SmartGAST oferuje rozwiązania dla profesjonalistów i pasjonatów gotowania.

Worki do gotowania 300x400 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971383

WORKI DO SOUS-VIDE I PAKOWAREK KOMOROWYCH 250*350 70UM PAPE SV, 100SZT | YG-09338

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide SmartVide 5, na mak HENDI 1180100

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide SmartVide 9, na mak HENDI 1180140

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide SmartVide 7, na mak HENDI 1180120

Izolowany pojemnik GN 1/1 do cyrkulatora SmarVide poj. 28l HENDI 1180060

Izolowany pojemnik GN 2/1 do cyrkulatora SmartVide poj. 56l HENDI 1180065

Sonda średnica 1 mm do gotowania metoda Sous Vide HENDI 229460

Urządzenie Sous-Vide GN2/3 HENDI 225264

Worki do gotowania 150x200 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971369

Worki do gotowania 150x250 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971345

Worki do gotowania 200x300 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971376

Worki do gotowania 250x350 mm - zestaw 100 szt. HENDI 971352

Cyrkulator do gotowania sous vide, P 1.5 kW 691100 STALGAST
Na czym polega sous vide?
Sous vide to nowoczesna technologia przygotowywania potraw. Polega ona na gotowaniu różnego rodzaju mięs, ryb czy warzyw z wykorzystaniem próżni. Cały proces opiera się na zamknięciu potrawy w woreczku próżniowym, zagotowaniu jej, umieszczeniu w kąpieli wodno lodowej i zamrożeniu. Dzięki temu potrawy zachowują składniki odżywcze oraz smak, a także można je przechowywać zamrożone przez dłuższy niż standardowo czas.
Urządzenia do sous vide
Proponujemy szeroki wybór różnorodnych urządzeń do przygotowywania potraw w stylu sous vide. Wśród nich znaleźć można szeroki wybór cyrkulatorów do tej techniki, które służą do gotowania w niskich temperaturach potraw zapakowanych próżniowo. Oferujemy między innymi przenośne modele, które są przystosowane do mocowania w garnkach. Te proste w obsłudze urządzenia wyposażone zostały w panel sterujący z wyświetlaczem LED, który jest niezwykle intuicyjny i pozwala na precyzyjną regulację temperatury.
Innym rozwiązaniem jest cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide, czyli profesjonalny i precyzyjny sprzęt wyposażony w łącze Bluetooth, z możliwością eksportu dokładnych parametrów gotowania po jego zakończeniu. Sprzęt ten daje gwarancję równomiernego rozłożenia ciepła i wysoką precyzję oraz mobilność.
W sklepie SmartGAST znaleźć można także izolowane pojemniki do cyrkulatora, które pozwalają na sporą oszczędność energii dzięki termicznej izolacji pojemnika. Obudowa ze stali nierdzewnej to gwarancja wytrzymałości, a kranik spustowy pozwala na szybkie i bezpieczne opróżnianie pojemnika. W naszej ofercie mamy także wanny sous vide o różnych pojemnościach, cyrkulatory bemarowe, sondy igłowe i wiele, wiele więcej.
Akcesoria do sous vide
Aby móc przygotowywać potrawy metodą sous vide potrzebne są nie tylko odpowiednie urządzenia, lecz także specjalistyczne akcesoria. Wśród nich znaleźć można między innymi worki do sous vide i pakowarek komorowych o różnych pojemnościach, wielkościach i liczbie sztuk w opakowaniu. Są one niezwykle przydatne w gastronomii, lecz także handlu, czy szeroko rozumianym przemyśle gastronomicznym. Nadają się nie tylko do sous vide, lecz także do pasteryzowania czy marynowania. Pozwalają na pracę w temperaturach od -20 do +120?C.
Poza tym proponujemy także specjalistyczne kulki izolacyjne do gotowania sous vide. Ich metoda działania polega na unoszeniu się na powierzchni wody, przez co tworzą powłokę izolacyjną ograniczającą odparowywanie wody. Ich zastosowanie pozwala na zmniejszenie straty ciepła nawet o 90%, a co za tym idzie szybsze przygotowanie potraw i niższe koszty związane z energią. W sklepie SmartGAST znaleźć można także torby na zestaw sous vide, uszczelki piankowe oraz inny sprzęt najwyższej klasy.
Sprawdź nasze pozostałe produkty w kategorii Obróbka termiczna


