Pakowarki listwowe wykorzystują zjawisko próżni, dzięki czemu zapakowane produkty spożywcze zachowują na dłużej świeżość i odpowiedni smak. Są to urządzenia kompaktowe, które nie zajmują dużo miejsca, dlatego sprawdzą się doskonale w gastronomii, przetwórstwie i w sklepach różnego rodzaju. Prezentowane modele pakowarek nie posiadają komory próżniowej. Proces pakowania polega na umieszczeniu woreczka z produktem na listwie zgrzewającej i zamknięciu urządzenia. Pakowarka jednocześnie wytwarza próżnię i szczelnie zamyka produkty.
Niewątpliwą zaletą pakowarek listwowych jest ich niewielki rozmiar, a co za tym idzie – ich atrakcyjna cena, która jest niższa niż w przypadku pakowarek komorowych. Profesjonalne urządzenia wykonane są ze stali nierdzewnej oraz sygnowane takimi zaufanymi markami jak Bartscher, Stalgast czy YATO Gastro. Pakowanie próżniowe pozwala znacznie przedłużyć czas przydatności do spożycia zarówno poszczególnych składników, jak i gotowych potraw.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.