Darmowa dostawa od 1 400,00 zł
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Zamrażarki szokowe

( ilość produktów: 11 )

W ofercie naszego sklepu znajduje się szeroki wybór profesjonalnych urządzeń przeznaczonych do gastronomii, które znajdziesz w dziale chłodnictwo. Do najpopularniejszych z nich należą między innymi zamrażarki szokowe. Stanowią one podstawowy element wyposażenia lokali specjalizujących się w przygotowywaniu różnego rodzaju dań. Urządzenia te zarówno sprawdzają się znakomicie podczas dłuższego przechowywania produktów, jak i ograniczają rozwój drobnoustrojów, przedłużając świeżość artykułów spożywczych. Zapraszamy do zapoznania się z całą kategorią i wybrania idealnego modelu dostosowanego do indywidualnych potrzeb i oczekiwań.

Bezpieczeństwo to podstawa - bezpieczna zamrażarka 

Oferowane w tej kategorii schładzarki szokowe to zaawansowane technicznie urządzenia, za pomocą których można w mgnieniu oka obniżyć temperaturę żywności. Pozwala to znacznie oszczędzić czas i usprawnić prace kuchenne. Szybkie schładzanie potraw ma ogromne znaczenie w gastronomii, gdyż gwarantuje bezpieczeństwo ich spożywania. Temperatura pokojowa sprzyja rozwojowi i namnażaniu się różnego rodzaju bakterii, dlatego tak istotna jest możliwość szybkiej reakcji w razie potrzeby.

Jak działają schładzarki szokowe?

W klasycznej zamrażarce wszystkie zawarte w żywności cząsteczki wody przez brak kontaktu z wysoką temperaturą w ciągu kilku godzin zamieniają się w kryształki, zdolność zamrażania jest cechą każdej zamrażarki. Jednak takie działanie sprawia, że kryształy mają dość duży rozmiar, co zdecydowanie nie służy żywności, ponieważ mogą wyrządzić wiele szkód np. podczas procesu rozmrażania, gdy następuje rozerwanie tych cząsteczek. Może to wpłynąć na konsystencję, kolor lub jakość produktów spożywczych. Dodatkowo roztopiona ciecz wyciekająca z zamrożonej żywności również może powodować utratę walorów smakowych, składników odżywczych czy wagi.W urządzeniach takich jak schładzarko-zamrażarki szokowe cały proces przebiega zupełnie inaczej, gdyż jej działanie ma na celu usunięcie wszelkich wad klasycznych zamrażarek. Błyskawiczne zamrażanie sprawia, że kryształy mają dużo mniejszy rozmiar, co bardzo dobrze wpływa na żywność, która nie traci swojego smaku i jędrności.

Schładzarko-zamrażarki szokowe – największe zalety

Korzystanie z tego typu urządzeń ma wiele zalet, które warto poznać jeszcze przed zakupem. Przede wszystkim ich obecność w kuchni pozwala znacznie zaoszczędzić cenny czas, pieniądze oraz zwiększyć wydajność pracy. Dodatkowo zamrażarki szokowe zmniejszają straty wynikające z niewykorzystanych produktów oraz przedłużają ich termin przechowywania. Tego rodzaju urządzenia pozwalają także przygotować większą liczbę potraw w krótszym czasie oraz rewelacyjnie sprawdzają się w sytuacji niespodziewanych zamówień klientów.

Same artykuły spożywcze nie tracą również na jakości. Ponadto warto wspomnieć o ich mniejszych ubytkach wagi oraz o bezpieczeństwie, gdyż szybkie obniżenie temperatury gotowego produktu za pomocą tego sprzętu pozwala na ominięcie krytycznych wartości temperatury, które stanowią pożywne środowisko dla bakterii. Wszystkie propozycje dostępne w naszej ofercie, też w kategorii urządzeń mroźniczych, są w pełni nowe, objęte okresem gwarancyjnym oraz charakteryzują się niezawodnością i starannym wykonaniem z dbałością o najdrobniejsze szczegóły, dzięki czemu są doskonałą inwestycją na wiele lat. Zamrażarka szufladowa specjalnie dla Ciebie, zwróć uwagę jaka klasa energetyczna jest przedstawiona na urządzeniu i wybierz odpowiednią. 

Zaufane Opinie IdoSell
4.82 / 5.00 827 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-11-20
Wszystko ok, urządzenie sprawdziłem działa i wygląda na bardzo solidnie wykonane zgodnie z opisem
2024-10-14
Super
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel