Piece do pizzy - akcesoria
( ilość produktów: 22 )Proponujemy profesjonalne akcesoria do pieczenia pizzy. Produkty dostępne w asortymencie naszego sklepu świetnie sprawdzą się nie tylko w pizzeriach, ale także we wszystkich restauracjach i punktach gastronomicznych serwujących to popularne danie. Przygotowaliśmy aluminiowe blachy i siatki do pizzy, które umożliwiają zachowanie odpowiedniego kształtu placka podczas jego pieczenia. Do wyjmowania gorącej pizzy z pieca należy posłużyć się odpowiednią łopatą, dlatego mamy i takie przyrządy. W zależności od preferencji możesz wybrać łopaty okrągłe lub prostokątne, perforowane lub z jednolitą powierzchnią, umieszczone na solidnej aluminiowej rączce o różnych długościach. Oferujemy też łopaty wykonane z naturalnego drewna. W szerokim asortymencie produktów są również specjalne przyrządy do czyszczenia pieca, a także noże do krojenia ciasta czy łyżki pomocne podczas przygotowywania pizzy.
Blacha do pizzy, O 240 mm, H 25 mm 560241 STALGAST
Blacha do pizzy, O 260 mm, H 25 mm 560261 STALGAST
Blacha do pizzy, O 280 mm, H 25 mm 560281 STALGAST
Blacha do pizzy, O 300 mm, H 25 mm 560301 STALGAST
Blacha do pizzy, O 320 mm, H 25 mm 560321 STALGAST
Blacha do pizzy, O 360 mm, H 25 mm 560361 STALGAST
Blacha do pizzy, O 400 mm, H 25 mm 560401 STALGAST
Blacha do pizzy, O 450 mm, H 40 mm 560451 STALGAST
Blacha do pizzy, O 50 cm, H 45 mm 560501 STALGAST
Łopata do pizzy 320x300 mm L-1200 mm 564412 STALGAST
Łopata do pizzy 564052 STALGAST
Łopata do pizzy 564102 STALGAST
Łopata do pizzy drewniana 300x1100 564030 STALGAST
Łopata do pizzy,operacyjna, aluminiowa, O 200 mm, L 1690 mm 564413 STALGAST
Siatka do pizzy d 280 mm 562281 STALGAST
Siatka do pizzy, aluminiowa, O 300 mm 562311 STALGAST
Siatka do pizzy, aluminiowa, O 380 mm 562361 STALGAST
Siatka do pizzy, aluminiowa, O 400 mm 562400 STALGAST
Siatka do pizzy, aluminiowa, O 460 mm 562460 STALGAST
Siatka do pizzy, aluminiowa, O 500 mm 562500 STALGAST
Zestaw dodatkowych nóżek do turbopiecyków MRX i MXP HENDI LG10
Siatka do pizzy, aluminiowa, O 330 mm 562330 STALGAST
Blachy do pieczenia pizzy
Pizza to potrawa, która podbiła cały świat. Pojawiła się wiele lat temu w Neapolu na południu Włoch. Wraz z imigrantami włoskimi zawędrowała aż do Nowego Jorku, gdzie receptura na tę prostą i smaczną potrawę zachwyciła i stała się sposobem na świetny biznes. Ciasto na pizzę to z pewnością podstawa sukcesu, ale drugim czynnikiem jest dobry piec, który ogrzewając się do bardzo wysokiej temperatury, w kilkadziesiąt sekund piecze drożdżowy placek z serem i rozmaitymi dodatkami. W nowoczesnej gastronomii wykorzystuje się także wiele różnego typu akcesoriów, które pomagają upiec pizzę doskonałą.
W naszym sklepie przygotowaliśmy między innymi blachy do pizzy w różnych rozmiarach. Tutaj wybierzesz zarówno niewielką formę o średnicy 180 milimetrów, jak i pokaźne blachy o średnicy 50 centymetrów. Boczne ranty zabezpieczają ciasto przed wypadnięciem, a jednocześnie pozwalają mu efektownie rosnąć na brzegach. W naszej ofercie znajdziesz nie tylko okrągłe blachy, ale i prostokątne, które ułatwią upieczenie pizzy idealnej do dzielenia na wiele porcji. Mamy również formy z perforowanym dnem, a firma Red Fox poleca także formy oksydowane oraz siatki aluminiowe do pizzy.
Akcesoria przydatne nie tylko w pizzeri
Do wyjmowania oraz do odwracania pizzy w dużym nagrzanym piecu proponujemy łopaty w różnych kształtach i rozmiarach. Drewniane lub aluminiowe łopaty kupisz w wersji okrągłej lub prostokątnej z zaokrąglonymi krawędziami. Długie, wzmocnione uchwyty zapewniają bezpieczne użytkowanie przyrządów. Łopaty można kupić pojedynczo lub w zestawach składających się z kilku rozmiarów tych narzędzi. Do wyboru są różne długości trzonków oraz łopaty perforowane. Podczas przygotowania pizzy przydają się także łyżki. W SmartGAST przygotowaliśmy więc profesjonalne łyżki do rozprowadzania sosów.
Porcjowanie pizzy jest równie istotne, jak samo jej przyrządzanie. To dzięki odpowiedniemu nacięciu ciasta klienci bez problemu mogą dzielić się smakowitym plackiem z dodatkami. U nas kupisz więc profesjonalne ostrze tnące wykonane ze stali chromowej, z którego pomocą można łatwo przecinać grube ciasta, nawet z dużą ilością farszu. Obrotowe ostrze umożliwia ruch przecinany od góry, a nie przesuwany jak podczas krojenia tradycyjnym nożem. Stabilny uchwyt wykonany z wysokiej jakości tworzywa zapewnia wygodne trzymanie noża, a masywny kołnierz chroni kciuk przed kontaktem z ostrzem.
Do czyszczenia pieca przygotowaliśmy specjalne szczotki na długim trzonku. Skrobak wykonany ze stali nierdzewnej i mosiężne włosie pomogą pozbyć się zanieczyszczeń i osadu z płyt szamotowych zarówno wtedy, gdy pizza jest wypiekana bezpośrednio na nich, jak i wówczas, gdy stosowane są blachy.