Stoły chłodnicze to niezbędne wyposażenie każdego obiektu gastronomicznego, w którym oferowane są zimne posiłki lub desery. Urządzenia te dzięki stałemu chłodzeniu szuflad pozwalają na utrzymywanie niskiej temperatury składników podczas ich obróbki oraz umożliwiają przechowywanie produktów przez dłuższy czas za pomocą wielu komór. W naszym sklepie dostępne maszyny różnią się ceną, właściwościami, wydajnością oraz przeznaczeniem. Wybierz stół chłodniczy do gastronomii, który z pewnością spełni wszelkie oczekiwania pracowników każdej kuchni. Zachęcamy do przejrzenia wszystkich przygotowanych przez nas propozycji w dziale chłodnictwo.
Stół chłodniczy do gastronomii – czym się charakteryzuje?
Stoły chłodnicze to nieocenione urządzenia w branży gastronomicznej, które zdecydowanie ułatwiają przygotowywanie i obróbkę posiłków, napojów i deserów w niskiej temperaturze. Stal austenityczna nierdzewna jest w pełni bezpieczna dla posiłków, w żaden sposób nie wpływa na ich smak, aromat ani na inne walory odżywcze. Duża i gruba warstwa izolacji gwarantuje przy tym wysoką energooszczędność. Duża moc kompresora w połączeniu z optymalną ilością chłodziwa sprawia, że urządzenia te najstarszej generacji w znacznym stopniu podnoszą wydatki związane z energią elektryczną. Stół chłodniczy ze zlewem dostępny w naszym sklepie wyposażony jest w warstwy izolacji, które zabezpieczają przed zbyt szybką utratą niskiej temperatury, zmniejszając bieżące zużycie energii przez dane urządzenie chłodnicze.
Stół chłodniczy – funkcjonalna gastronomia
Warto wiedzieć, że większość modeli jest wyposażona zarówno w opcję elektronicznego nastawu temperatury, jak i w zintegrowany panel sterowania, który zapewnia pełną ochronę przed jego zabrudzeniem. Właśnie z tego względu czyszczenie całego urządzenia nie nastręcza zbyt wielu problemów. Wydajne filtry ochronne skraplacza skutecznie zmniejszają zanieczyszczenie powstające we wnętrzu elementów mechanicznych, a wielokanałowe systemy przepływu powietrza w wyższych wariantach zapewniają równomierną dystrybucję powietrza wewnątrz całej aparatury. Co to oznacza dla ostatecznego użytkownika? Stoły chłodnicze z szufladami lub ze szklanymi drzwiami utrzymują swoją stałą temperaturę przez cały okres eksploatacji. Wiele modeli z niższych półek produkowanych jeszcze do niedawna traciło sukcesywnie temperaturę blatu i szuflad, nawet wskutek chwilowego podniesienia temperatury wewnątrz lokalu.
Stół chłodniczy ze zlewem czy z przeszklonymi drzwiami? Różnorodność modeli
W naszym sklepie znajdziesz stoły chłodnicze ze szklanymi drzwiami oraz zszufladami, które pełnią zależnie od wielkości i pojemności różne funkcje. Mniejsze warianty znakomicie się sprawdzą w niewielkich lokalach, gdzie brakuje wolnej przestrzeni, a oferta zimnych posiłków, napojów lub deserów jest stosunkowo niewielka. Z kolei rozłożyste modele ze zlewozmywakiem są przeznaczone do dużej gastronomii, gdyż zapewniają mnóstwo miejsca do przechowywania półproduktów do ich obróbki czy też gotowych wyrobów przed ich wydaniem klientowi. Urządzenia wyposażone w szklane drzwi mają diody LED w celu łatwiejszej ekspozycji towaru. Zamów już dziś stół chłodniczy! Twoja gastronomia dzięki niemu zyska praktyczne i ekonomiczne rozwiązania.